Main menu

Alo debosi! Ne paničite!

Skupih Mašonija iz vrtića krenusmo put porodičnog brloga. Par metara ispred nas, čuje se TUP! Auuu, auuuu, auuuuuu… Ok, reko, klasika cuko video macu, a maca preko ulice, cuko pod točkove i zdravo đaci.

Međutim, scenario jeste baš takav bio ali cuko leži u očiglednom stanju šoka i vapi za hitnom veterinarskom intervencijom. Bez vidljivih povreda, sa izuzetno slabim pulsom. Ali… gazde, bem vam bre lebac ludi, šta imate od kukanja i hvatanja za glavu, od paničenja, mračenja. Strpaj tog kera u prvi auto ili u ruke i trk veterinar, pa makar da isti konstatuje smrtni ishod.

Ljudi bre, dal je cuko, dal je čovek ili prasac. Ako je zlo došlo i prošlo po svoje, nemojte izvoditi umetnički dramski performans ako umete, pomozite ako ne umete, zovite ili idite po pomoć, sve brate samo ne da se hvatate za glavu, unapred sahranjujete. Možda ćete tako i neki život spasiti.

Žao mi bilo kera, kokerče blesavo, podseti me na moju mučenicu Lajmi Happy Astra of Lucky Strike ili skraćeno Margot. Podseti me na sve grozote kojih sam se nagledao i smrti usled inertnosti ili još gore potpuno neproduktivne dramske panike.

Ovaj levo, pljunuta Margot.

Te dragi moje, bilo šta da vam se sa džukelčetom, kravom, prasetom, tatom, mamom, detetom zlo zbiva. Paničite naravno, jer nema šanse da vas malo panike i straha ne uhvati ali usmerite misli šta zaista umete, šta ne umete da uradite da bi pomogli. Automobil pravac dežurni veterinar, urgentni, hitnu pomoć kad god možete izbegnite. Nemojte se samo vrteti u krug i hvatati za glavu, zapomagati, kukati. Ponekad život i smrt dele zaista sekunde.

Eto istresoh se, pomenuti nesrećnik je vrlo moguće sad veće negde razigran ili je negde već dobrano rashlađen. Šta da mu radim, takva mu sudbina. Ali možda se neko u zlu seti ovog teksta i jedinog zakona opstanka NE PANIČI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top