Main menu

Biti web nešto u Srbiji danas

Radio na projektu Druzenje 11.0, kupao se u bari sa Krokodilima, prozborio po koju sa kolegama iz branše i oko nje. Opšti utisak Dezorganizovane Uigrane Ekipe, dopunjuje Pesimističko Optimistički ali Pozitivistički stav. Nešto imam utisak, da se stvarno kuvamo ko žabe lagano ali sigurno. Ipak super je stvarno ekipa i lokalno i regionalno mladi ljudi (duhom), visokog stepena inteligencije sa većim i manjim uspesima u branši.

Ono što jeste stvarno zajedničko, što se u istoj bari svi kuvamo i problemi, za Srbiju, univerzalno vezani. Za razliku od drugih privrednih grana, za ovu se može reći da se bori i trudi da napravi neko bolje i plodnije tle, kako za sebe, tako i za naraštaje koje dolaze. Jer pored neskrivenih materijalnih interesa, zaista i postoje plemeniti ciljevi i čini mi se jasna svest da samo saradnjom, zajedničkim delovanjem i dobrim zezanjem možemo sebi i drugima obezbediti neku smisaonu perspektivu.

Te u tome ime smatram za svoju obavezu, da dam svoj doprinos u svakom mogućem smislu, da pokušam da radim ono zašta mislim da mi solidno ide –  edukacija. Neka slučajni i namerni posetioc proceni da li to vredi što god, neka svako uzme, umnoži, prenese. A ja ću na  Blogu, lagano taložiti članke opšte informatičke kulture i sadržaja realno upotrebljivih u lokalnom web nešto poslovanju.

Biti Web nešto u Srbiji danas daleko je od bajnog, čast izuzecima ali i jednako daleko od očajnog. Da, može vam se desiti, da vam kao što će se naprimer možda meni desiti, država stavi račun u blokadu, zato što ste se trudili da ispratite sva administrativna pravila igre. Ali i ako vas blokiraju i odblokiraće vas, jer posla ima pa će pre ili kasnije biti i para. I sada baš bi bedak bio kada bi se to još nekome desilo jer nije imao gde da pročita i tuđe iskustvo.

Biti Web nešto u Srbiji danas je prilčno zamorno, jer iznova i iznova i osim neke produkcije, najveći vam deo ode na uglavnom uzaludnu edukaciju. Ali oko toga stalno svi nešto polemišemo a nismo se setili da napravimo jedno 50ak  a la “Blog osnove” i svima izdelimo, možda bi za sve ove godine ipak nešto i promenili. Pa ako su hiljade novih vozača, testove za vožnju uspešno položili na osnovu raspadnutih fotokopija. Možda će makar koja stotina preduzetnika uspeti da nauči taj prokleti IntErnt iz nečeg na srpskom pisano. Pa eto nevinost izgube, na taj grdoban samoedukativan i prst u oko način.

Eto ja svašta rekao ništa reko, neki okvirni plan u glavi imam, te sutra ide “Google za baš početnike”, pa sledi “web nešto firma how not”, pa sledi ” treba nam web” primer dobrog zahteva za ponudu… pa dalje kuda me odvede. Eto ja najavio, a vi sad đa vam se svidi, đa vam se ne svidi, đa podržali, đa preskočili.

2 Comments

  1. Drago mi je da si pokupio deo pozitivne energije. Namesti twitovanje direktno sa bloga

    1. Da, pozitivine energije, svakako ima. Samo još da se ista pretoči u neku svrsishodnu akciju, što su krokodili koliko znam već više puta učinili. Nadam se da ću kakav takav doprinos uspeti da dam. Što se tiče tw sa blogi, će gi namestim, moram još svašta nešto na ovom blogu da utegnem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top