Main menu

Case Study – Rasadnik Marković

Ma jok, nije ovo pravi Case Study ali ga možemo nazvati ličnim utiskom i jednim prikazom velike greške u komunikaciji sa klijentom i prikupljanju materijala. Ukratko, pre nekoliko godina prijatelj je uputio dotičnog gospodina Markovića na moju adresu, reče mi da čovek ima nekakav rasadnik, pa bi hteo sajt i tako to.. da učinim šta mogu, da ga ispoštujem :). I desi se taj susret gospodin Marković, čovek kojeg nije lako ni preskočiti ni zaobići, srdačan, otvoren, sasvim cool lik. Shodno svim tim osobinama lako smo i brzo uspostavili saradnju i za svega par nedelja rodi se čedo www.rasadnik-markovic.rs. E sad, gde je greška? Oslanjajući se na sopstveno “sveznanje” i pod utiskom da tu nema bog zna šta bitno da se vidi i doda, potpuno sam prepustio svaki opis, utisak, kao i dostavljanje materijala svom klijentu. Naviknut da svaki privatni preduzetnik po default-u svoje poslovanje i uspehe diže u nebesa, nisam ni slutio da među njima ima i onih skromnih.

Radi sajt već godinama i to sasvim fino, nije neko čudo web-a ali je dovoljno doteran, dovoljno informativan i vrlo dobro pozicioniran na pretraživačima. Kako sam i sam veliki ljubitelj prirode i svakog zeleniša, reših da na putu do aerodroma gde je trebalo da dočekam gospođu, napravim kratku stanku i napokon posetim taj famozni Rasadnik. Čak se nekako i bezveze sve nameštalo pa sam celim putem razmišljao dal da stanem, dal da produžim, međutim noga sama stade na kočnicu kod skretanja i iako sam znao da gospodin Marković nije prisutan reših da ipak malo prošetam da vidim kako to izgleda i šta ima.

Prva sumnja da taj rasadnik jeste nešto bolji od onoga što sam viđao, javila već pri isključenju sa Surčniskog puta. Nekako vidim sve, koliko toliko doterano i utegnuto, ko da nisam u Srbiji već negde drugde. Vozim i mislim pa dobro, mogao je i ovo malo da slika, da bacimo na sajt, bile bi lepe fotke… Dočekala me je Majka gospodina Markovića, bez milosti je prekinuh u radu i zamolih za jednu brzu turu po Rasadniku… Pa krenusmo i tu sam negde zenemeo. Sajt jeste korektan ali na njemu može toliko toga još da se doda! Rasadnik Marković je bez trunčice sumnje najlepši i najbogatiji Rasadnik koji sam u životu video. Prepun specifičnosti, vidno drugačijeg od već viđenog pristupa u uzgoju sadnog materijala. Nemate gde ni iglu da bacite, a svaka biljčica ko iz časopisa, zaista potpuni perfekcionizam!

Jasno se vidi da se u samom Rasadniku ne radi samo kroz viziju biznis ideje i realizacije iste, već da porodica Marković taj posao radi osim glavom i finansijama, srcem, rukom i lopatom!

Sad istina je, ne može se rečima opisati, vredi posetiti, jer i sama fotografija teško može preneti sveopšti utisak. I tako besan kako na gospodina Markovića, tako i na sebe napustih Rasadnik čvrsto rešen da na sajtu napravimo radikalne rezove i izmene i da ubuduće ne puštam klijente, gde je to moguće, sami dostavljaju materijale – jer eto slučaja gde je to moglo i trebalo da bude značajno bogatije 🙁

Nažalost osim telefona nisam imao ništa drugo da napravim par snimaka ali evo i ovih sa telefona čisto da koliko toliko isprate tekst. A ti dragi čitaoče ako si u potrazi za nekom biljčicom koju bi zasadio i tako opravdao svoje postojanje na ovoj planeti, moja topla preporuka  www.rasadnik-marković.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top