Main menu

Crvenka Pica i Vuk Brzojeb u epizodi : “Zaposli se, čik ako možeš”

by Bandzi

Crvenka Pica i Vuk Brzojeb

Crvenka Pica i Vuk Brzojeb

Crvenka Pica i Vuk Brzojeb su shvatili da od bajki i priča nema leba, pa su tako odlučili da nađu posao i izađu iz njihovog bajkovitog života bez para – u startu su se zajebali.

Crvenka Pica ode u APR (agencija za privredne registre) iz koje su je uredno uputili na NSZ (nacionalna služba za zapošljavanje)”œshatro gistro”œ, tu je dobila sledeći odgovor: “U ovom trenutku nismo u mogućnosti da vam obezbedimo posao ali vam možemo pomoći da sami započnete svoj biznis ““ Aha! I uputiše je na RARMSPP (republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva). U ovoj agenciji je dobila sledeće informacije: “Ukoliko želite da pokrenete vlastiti biznis i osnujete preduzeće potrebno vam je “…a period od apliciranja pa do realizacije je “…, ali u ovom trenutku konkurs nije još uvek otvoren, a kada će, to ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo, vi se s vremena na vreme informišite o svemu preko naseg sajta www.xxxx¦.com.

U međuvremenu, Vuk Brzojeb je posao tražio preko Halo – al za malo oglasa, yello pagess-a, interneta, wc-neta, …, uspeo da zakaže nekoliko razgovora za posao i otišao na iste, ubrzo je shvatio da je sve magla i promaja i da za njega nema šanse. Shvatio je da su privatnici “gazde”, a radnici “robovi”. Prilikom zapošljavanja se priča na Engleskom, a prilikom isplate prve krvavo zarađene plate Južna pruga jezikom…

CRVENKA PICA: “Ne mogu više ovako, mesecima tražim posao, tabanam i tumaram po gradu ko neka besna džukela, potroši para i para, koje mi je baka dala, te javite se za koji mesec, te pošaljite nam CV, te nemate dovoljan broj godina, ne uklapate se u profil, ako uđete u uži izbor kontaktiraćemo vas, čak su se na jednom mestu zajebali i pitali me da li sam regulisala vojnu obavezu, jebem ti ja ovaj život, sve fenseraj i glamur a kad zagrebeš ni da pojebeš, posla nema a nema ni para, a ni bake više nema, joj šta ću sad … “?

VUK BRZOJEB: “Kuda si pošla sa tim tamnim očima i čije ime ti na usni počiva kaži mi ko te noću guzi dok sam ja na pruzi (Beorad-Bar kao noćni skretničar krajputaš). Jebeš mi mater ako ti mene ne varaš, kad god dođem iz noćne ti ideš iz kuće, a vraćaš se kad krenem na posao, nezainteresovana si za mene, ne dodiruješ me više kao pre, nema više ni kolike su ti uši, a tek nos pa oči, kad god ja oću ti il si dobila, il te boli glava, il si čmrljava, počela si i grudi da briješ, sve mi to govori da je još neko u igri, pihhh, moraću otkaz da dam, plata mala a ti nadrkana ko leptir bez posla, moramo nešto da promenimo… ne ide ovako više…”

CRVENKA PICA: “Ne ide Vuče, ne ide, umorila sam se od svega, ukoliko nešto ne promenimo ode naša bajka u pizdu materinu.”

VUK BRZOJEB: “Kad bih mogao da se vratim na početak priče sve bih drugačije, kad bi nam Bog malo pomogao, da utrči neka lova na kladži ili da se zaposlim u Coca Cola-i, ne znam jebemu mater nešto će već da utrči siguran sam, a možda Bog i ne postoji, a?”

Ovakvo stanje i ovakvi razgovori kod naših junaka trajali su mesecima, kao u svakoj normalnoj porodici sa ne plaćenim računima, sa praznim frižiderom, kupovinom na crtu itd. Eh da je Baka živa, u ovom slucaju Deka… Jednog lepog sunčanog jutra došao je trenutak odluke, Crvenka Pica i Vuk Brzojeb su uradili sledeće:

A) Prijavili se za Zvezde Granda
B) Osnovali svoju stranku
C)Posetili Sajam Karijera
D) Uzeli kredit i pobegli iz zemlje

Nastavak sledi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top