Main menu

Crveno – Pantić optimista, marketing & PR guru!

Napokon je došao i taj dan! Nakon divno organizovanih predputnih aktivnosti i ogromne profesionalnosti agencije kojoj smo ukazali poverenje, uputili smo se put ponosa grada Beograda, Aerodroma Nikola Tesla!

Taksi prevoz je bio zapravo, čovek, kojeg rado zovem Tata, a on mene slovi sa Sine. Reč je o ljudini, velikog srca sa kojim sam kroz muku snalaženja početkom devedestih poslovno povezao. Ubrzo smo se sprijatelji, on me smatrao pelcerom za dugo priželjkivano muško dete, te me je prozvao sinom. I istini za volju, bio sam dobar pelcer 🙂

Vožnja sa Marfijem, ko vožnja sa Marfijem, uvek zabavna, puna šale i veselih anegdota. Stigosmo do aerodroma. Tu me je dočekalo prvo zaista prijatno iznenađenje. Aerodrom našega grada, raste i razvija se prateći sve ono lepo što su nam godine iza nas donele. Napokon je rešena Taxi problematika, aerodrom sija i zrači, ponosito, ko da se pomalo hvali da je i veći nego što zapravo jeste.

Čekiranje, let, dolazak

Omanji red, raspoloženih saputnika je bio raščišćen brzinom svetlosti, vrednim radom prelepih službenica i službenika aerodroma Nikola Tesla. Ubrzo zatim smo prešli u deo predviđen za ulazak za avion i nismo ni trepunli točkovi velelepne letilice su moćno zaorale pistu našeg velelepnog aerodroma. Let je protekao mirno, uz posluženje ljubaznih Egipatskih stujarta i stujardesa. Sletanje je, po starom Srpskom običaju, propraćeno aplauzom.

Predivan avion sa svim potrebnim uputstvima... divota!

Pokupili smo prtljag i seli u vrlo lep, moderan autobus. Tokom vožnje naš vodič, nas je krajne ljubazno i kulutrno uputio u sve što treba da znamo, vodeći računa o tome da smo udobno smešteni i napojeni.

Nakon kraće vožnje stigli ispred našeg hotela. Ne postoje reči kojima se može opisati taj raskoš, lepota, luksuz. Obzirom da smo stigli u sitne noćne sate, brzo su nas razmestili po sobama u kojima nas je čekao predivno aranžirani čalabrc. Od silnog uzbuđenja i pozitivne energije, Mašu smo stavili da malo dremne, a ja i moja bolja polovina smo ostali na terasi da uživamo u ambijentu i izlazsku sunca.

Pogled sa terase, sunce lagano izlazi i obasjava velelepni kompleks

Dani koji slede su takvi da pri pomisli na njih srce kreće da mi lupa jače, a osmeh se, evo već skoro mesec dana po povratku i dalje ne može smaći sa moga lica.

Hrana

Ako možete da zamislite sliku kuhinje i restorana u raju, onda je to definitivno slika kuhinja i restorana hotela u kom smo boravili. Aromatična atmosfera Afrike, mešavina svih svetskih kuhinja i ukusa, gomila specijaliteta, kolača, svežeg voća. Što bi naš narod rekao za nekoga sve, za svakog ponešto, ja bi ipak rekao, za sve – sve i to u neograničenim količinama.

Piće

U okviru All Inclusive arnžmana na raspolaganju vam stoji izbor vrhunskih Egipatskih vina, koja itekako umeju da zarumene obraze i podgreju atmosferu! Ja lično nisam pivopija ali naši ljudi su bili oduševljeni pivom. Kafe, sokovi, čajevi su podrazumevano uvek na raspolaganju, takođe u neograničenim količinama.

Ako bi sumirali priču o hrani i piću, onda bi mogli jednom rečenicom da kažemo: Sve što ste ikad mogli sanjati, na jednom mestu i bez ograničenja.!

Egipćani

O predivne li nacije! Ponositih li ljudi! Osoblje hotela barata sa više svetskih jezika, bez problema se sporazumevajući što na Engleskom, što na Ruskom, Nemačkom, pa čak pomalo i na Srpskom! Ljubazno će vam ponuditi sve hotelske i vanhotelske sadržaje, neke potpuno besplatno, neke uz nadoknadu. Ali nemojte brinuti, pomenite da ste iz Srbije i odmah ćete dobiti 20% popusta, možete se malo i cenjkati, pa cenu sniziti i za neverovatnih 50%!

Hurgada

Moderan grad, prepun radnji punih zaista kvalitetnih suvenira, raznih zanatskih rukotvorina. I ovde važi, cenjkajte se malo dobićete neverovatne popuste, čak i preko 50%! Kafići su predivni, a pored obale ima predivno uređena marina sa nizom restorana, kafića, diskoteka. Obavezno treba probati i sokove od svežeg voća.

Plaža, More

Ne kaže se džaba, da je najlepše more – Crveno more. Plaže su predivne, peščane, čiste sa divnim ležaljkama i zaštitnim paravanima. More je posebna priča voda divna, topla, čista. A izuzetno povoljna Snorkling tura odvešće vas u čaroban svet podvodnog sveta Crvenog Mora.

Ta boja, taj miris, neopisivo!

Snorkling

..Izvinite, hteo sam ovde da do detalja opišem ovaj izlet ali obuzele su me prejake emocije, ne mogu rečima to opisati, to se ne može ničim opisati, to se mora doživeti.

Svaka reč je suvišna, zaista!

Kada zaokružimo priču, proveli smo predivnih 15 dana okruženi divnim ljudima, u predivnom ambijentu i uz neverovatno dobru uslugu, po svemu pet zvezdica. Tokom celog dana i u večernjim satima, osoblje hotela organiziovalo je veliki broj animacija i zabavnih aktivnosti, Maša je uživala, Mi smo uživali.

Povratak 🙁

Sa tugom u srcima, nakon doručka i poslednjeg kupanja, spakovasmo naše stvari i uputili se put autobusa za povratak. Put ka Beogradu je protekao jedanko dobro kao i iz Beograda, po sletanju na aerodrom, iako gužva nije bila velika, jer je pasoška kontrola spremno dočekala veći broj letova u isto vreme. Ljubazni zemljaci su nas zamolili, da pošto smo sa malim detetom idemo preko reda. Tata je nažalost bio sprečen, pa nije mogao doći po nas ali zato su nas njegove kolege iz Beogradskog taksija prevezle brzo i udobno do našeg ljubavnog gnezda.

Dragi čitaoče, Egipat je nešto što se u životu mora doživeti! Zato se potrudi malo više, jer zapravo samo od tebe zavisi da li ćeš skupiti nešto malo novca i priuštiti sebi to zadovoljstvo. Što se mene tiče, ja ću se potruditi da odem još koji put.

EGIPAT – VOLIM TE!

Pantić Optimista sa sve cvetićem za uvcem i blaženim izrazom lica!

Vezani post: Objašnjenje – Egipat – Crveno, Belo, Crno. Utisci jednog Pantića.

1 Comment

  1. Pingback: Moj mozak nije ok! A tvoj? | Moje dojke su OK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top