Main menu

Moj mozak nije ok! A tvoj?

Neke sve divne žene i poneki divni muškarac su pokrenule vrlo skromnu akciju Moje dojke su OK čiji obim možete prepoznati putem ovog  linka.

I naravno, kao neko kome je zaista stalo da doprinese borbi protiv odvratinih boleština, želim da kažem par reči i na ovu temu. Iz mog zaista skromnog poznavanja materije moram svima naglasiti isto što i sebi naglašavam, godinama, nažalost ne sa preteranim uspehom.

Zdravlje = Fizička aktivnost + Mudra ishrana + Redovni pregledi.

Fizička aktivnost

Dragi Srbi i Srpkinje, posmatrajte to očima neprijatelja. Naši veliki prijatelji anđeli, amerkanci su primetili da im mnogo para iz novčanika odlazi na zdravstvene izdatke. Kako su na pare osetljivi, malo su zabavili tematikom i shvatili da im usled fizičke neaktivnosti građana, isti ti građani iz džepa crpe milijarde njihovih precious zelembaća. Oni su tim povodom organizovali krš i lom akcija, ne da bi pomogli građanima, već da bi uštedeli parice 🙂 Ali!

Fizička neaktivnost je jedan od vodećih uzročnika većine bolesti, pa i raznih oblika tumora!

Naša država je zagubila računaljku, a statistikom se služi, već godinama, očigledno samo u pogrešne svrhe. Zato smo sami na sebi, pa razmislite realno koliko ste fizički aktivni u toku dana i shodno tome preuzmite mere.

Mudri Krmljao

Moj Kum Ra – inače Jeremija po životnom opredeljenju, je jedared, analizirajući moje brdo masti i probleme koje sam u tom trenutku zbog toga imao, ispustio jedno fino zrnce mudrosti:

“Bolje da pazim šta jedem svaki dan, da bi mogao da jedem šta god poželim do kraja života”.

pošto kao i svako zrnce mudrosti, ovo sasvim dovoljno govori samo po sebi, tu više nemam šta dodati.

Redovni pregledi

Realno nemamo para, a nećemo ih ni imati u dogledno vreme. Zato imamo nešto što nam niko ne može uzeti – Bezobrazluk. Koristimo taj skriveni Srpski talenat, da dižemo galamu, da se svađamo čak i kad nismo u pravu. Ne budite lenji i zakažite sistematski pregled kod vašeg lekara opšte prakse, to učinite danas, za pregled zakazan za tri meseca, ali nipošto ne propustite da se svađate i da dižete galamu. Prvo što ćete možda pregled dobiti odmah, drugo što ćete dići pritisak zdravstvenim radnicima. A oni će možda onda da se sete, da beli mantili na ulicama ipak mogu da reše i neki dodatni problem, a ne samo plate.

I dal je u pitanju taj divni organ iz naslova akcije ili je u pitanju bilo koja druga bolest, zdravlje je stvar opšte kulture nacije, to je nešto što zaista možemo i sami. Pa ajmo, da se malo potrudimo.

I na kraju ZAŠTO?

Ako je vaše psihičko stanje takvo da gledate levo i desno kad prelazite ulicu, znači da vam je do života stalo. Ako nije, onda pod hitno, danas, zakažite pregled kod psihjatra ili psihologa za tri meseca, pa ako preživite do tada vratite se na ovaj pasus posle terapije.

U proteklim godinama života, bio sam svedok statistike koju nijedan novinar iz nekog razloga ne želi da objavi onako kako valja i dolikuje, a to je da su nas naši evropski i američki jarani častili bombardovanjem koje je sasvim slučajno izazvalo rast broja kancerogenih oboljenja za neku x XYZ vrednost. Pa dragi moji, ne dajmo da nas ubijaju  bez metka, uterajmo im k…, ajmo da se čuvamo, da se pazimo, da dovoljno poživimo da ispričamo pokoljenjima istinu.

I još.. U proteklim godinama od tumora su uginuli neki meni strašno dragi ljudi, nekako to pogano zlo čisti bre samo one najbolje, nikako da snađe nekog baksuza, ne želim to nikome, ali ponajmanje dragim i dobrim ljudima. Kada u trenutcima bluesa sebi pustim ovu pesmu, iako je pesma posvećena pojedincu, nekako mi svi oni prolaze kroz glavu i bude mi baš teško, pa zato, nemojte molim vas da se i vas sećam, a nemojte ni vi mene.

Pošto akciju prati i set prelepih fotografija, a kako ja nisam uspeo da nađem dovoljno lep brus da bi smeo da izađem ženskama na crtu, ja ću vam prirediti zadovoljstvo uživanja u jednoj fotografiji kojoj ne znam poreklo i naravno, nemam pojma otkud ona na mom računaru!

Moje grudi su Ok! A tvoje?

Aj sad svi mrš na pregled i čitaćemo se još! I da, ne zaboravite da Lajkujete stranu Moje dojke su Ok i posetite http://www.mojedojkesuok.com/

3 Comments

  1. ahahah, slatko sam se nasmejala.

    totalno iz nehata sam učestvovala u akciji i veoma mi je drago zbog toga i sad sam ponosna na sve strane što jesam. a ovo je pravi doprinos na drugačiji, da ne kažem, muški način. divno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top