Main menu

OneCoin – Prevara?

Posao je dobar, a para laka, burazera je muntao Šefket Ramadani… Podneblje smo plodno za prevarante, a industrija informacionih tehnolgija mu predstavlja najplodniju oranicu. Tema: OneCoin Preporuka: Zaobiđite

Kako se zakuva?

Tako me pre nekog vremena, zove Kum, kaže da mu je jedan od klijenata, pomenuo nešto na foru BitCoin-a, kaže čovek, vrhunska priča, toliko dobra da će uskoro da batali svoj biznis i samo na to da pređe, aj vidi šta je to leba ti… Ono što mi je zaparalo uši je spoj reči Piramida, Multi Level Marketing i Digitalne valute… nešto tu ne štima, daj da vidim…


OneCoin – Mit ili istina?

Ako nešto zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, nije jedanput rečeno, najverovatnije, to zaista i nije istinito. Da li je to slučaj sa ovom pričom, pa procenite sami, ja nisam ni islednik, ni policija, ipak ne treba vam mnogo da istražite autetičnost neke ovakve priče.

Krenimo od kripto valute, sam termin je linkovan, pa detalje potražite na datim linkovima, a autetičnost, vrednost i dodatne informacije u ovim pričama treba proveriti na više načina, prvi i osnovni je tako što u Google pretragu kucate termin “naziv valute scam” ako vam se kao rezultat pretrage pojavi pregršt rezultata sa podrobnim objašnjenjima, ne morate se značajnije zamarati, jedostavno preskočite.

Druga stvar na kojoj ste možete informisati o postojećim kripto valutama i njihovoj trenutonoj vrednosti je Coinmarketcap. Ovaj sajt daje pregled svih akutelnih kripto valuta i njihove vrednosti, nije biblija autentičnosti ali je svakako dovoljno dobar izvor, da ako određene kripto valute na njemu nema, onda ista verovatno nije vredna pažnje ili ne postoji. Autori OneCoina se brane odsutvom sa pomenute liste apsolutno apsurdnim razlozima.

Piramida – zvuči poznato?

Sledeća stvar u ovom slučaju je činjenica da pomenuta družina spaja dva retko spojiva termina Piramida, koji smo kao sistem zarade u Srbiji mogli upoznati kroz Zepter, Amway, Smršajte lako pitajte kako :)… Dok pomenuti proizvođači su uglavnom koreketni do odlični i koriste piramidu uz MLM kao vrlo unosni model distribucije i “od usta do usta” oglašavanja, prevaranti su taj model prepoznali, a možda čak i izumeli, kao izuzetno zahvalan za njihovu delatnost. A da, zaboravih Dafinu, Jezdu… i oni su piramide 😀

OneCoin-Osnivač-Ruja-Ignatova

Ruža Ignjatova – koliko se može pročitati na netu, ona zaista zarađuje od OneCoina 🙂

Sajt koji se bavi MLM-om je Behind MLM i OneCoin ekipa je vrlo dobro obrađena, osim samih rezultata pretrage na sajtu koji pokazuju da OneCoin družinu hapse i istražuju širom sveta, meni lično je bio najfascinantnji ovaj članak, koji pokazuje izvor OneCoin priče, jer je isti plagijat legendarne “Poncijeve” prevarantske šeme.

Ono što mi je zanimljivo da su promoteri OneCoin-a regionalno, agresivni za medalju, uporno tvrdeći da ostvaruju neverovatno dobre zarade, a ne pružajući nijedan opipljiv dokaz iste. Tako da ćete naći neubičajno solidan odziv na svaku kritiku, sa skoro pa neverovatnom pričom o uspešnosti modela.

Za kraj bi istakao sajt Xcoinx, pa eto male zabave, OneCoin taj sajt ističe kao lokaciju za proveru vrednosti njihove izuzetno ozbiljne i unosne kripto valute, čisto zabave radi, probajte na tom sajtu da otvorite bilo koju drugu stranicu. Da li vam sajt koji je 90% sadržajno i funkcionalno nezavršen odaje utisak koji OneCoin svojim nastupom i vešto montiranim video materijalima pokušava da ostavi?

Kao što sam naglasio na početku nisam islednik, policajac, bilo kakav pravni oblik, ova čitava priča bi trebalo da bude jedan lagodni poslić za naše pravosuđe ali da, dobar vic, naše pravosuđe… A što se mene tiče i moje preporuke Kumu… Kume preskoči!

Možete pročitati još:

The OneCoin Ponzi Scam
OneCoin prevara – nova nada Lyoness preletača

A možete i pogledati solidan broj video priloga na YouTube-u na temu OneCoin-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top