Main menu

San i posvećenost

Nakon duže pauze i tako davno zaboravljenog sna dužeg od 6h za kojim patim već godinama, rešio sam da napišem jedan ličniji post i dam blogu malo ličniju notu, koja mu iz opravdanih razloga nedostaje. Opravdani razlog je taj da želim da prvo skupim jednu zahvalniju gomilu tekstova koje sam naumio, pa da tako blog pustim u etar međ mase, zasad je ovde samo onaj koji se slučajno tu pojavi pa samim tim one lične stvari svodim na minimum.

Radi se o snovima i posvećenosti… Unazad par godina veći deo mojih snova čini posao kojim se bavim – klepanje raznih web oblika. Imam ličnu teoriju da termin “prodavanje duše đavolu” koji se često pominje recimo u filmu Crossroads i tako među raznim umetnicima, naučnicima i raznih drugih frikova, zapravo znači patološko posvećivanje jednoj stvari uz zanemarivanje svega ostalog i kad pišem svega mislim bukvalno to, ne postoji ništa drugo samo ta neka stvar ka kojoj ste se odredili. Moji profesionalni počeci su upravo odrađeni na taj način, kad sam se smislio bio je tu krevet, računar i . Ustajao sam iz kreveta, sedao za računar i kad bi mi glava počela sama padati vraćao u krevet. Naravno obzirom na moju kilažu bilo je tu i hrane naravno pored računara i elementarne higijene čisto da se smanji koncentracija muva u okruženju. Vremenom se život ipak odvijao pa su u njega ušli i drugi faktori sve do statusa žena, deca, firma, porez i tome sl. Svaki novopridošli “faktor” me je odvlačio od računara i smanjivao moju posvećenost. Jedna stvar je ipak ostala – San. Vrlo retko sanjam, a kad sanjam u 99% slučajeva je to realizacija i rešavanje nekog problema direktno vezanog za posao. Ne za konkretnu situaciju, problemi u snu su totalno nevezani za realnu situaciju u poslu. Nekad su to prave noćne more. Koliko god ludo zvučalo dešava mi se da se probudim umoran od posla :), da li to ima veze sa snom nemam pojma ali takav mi je osećaj.

To je počelo u gore pomenutom periodu “prodavanje duše đavolu” i lično mislim da to nema veze sa tim terminom ali da ka tome vodi ubrzanim putem jer se čovek odriče svega da bi se posvetio samo jednoj stvari i uspeh je tu mislim u profesionalnom ne u finasijskom smislu zagarantovan. Jednostavno kad postanete materija kojom se bavite mnogo je brže savladavate, onda je i živite samim tim sasvim sigurno dobro radite. Tolika posvećenost je vremenom malo izbledela ali snovi su ostali.

Salvador Dali - Lights dream

Salvador Dali - Study for the Dream Sequence :: © Salvador Dali­. Fundacion Gala-Salvador Dali­, DACS, 2007

I konkretno noćas pod naslovom “hitno” jedna potpuno neralna situacija za naše uslove, sajt treba odmah (ovo je realno) ali tu su svi neophodni materijali jasna sturkutra, tekstovi, slike ama sve! E to je ono nerealno. Joomla site, malo Flash-a, ćap, ćap, ćap, klik, klik, klik i do budženja je bio gotov! Lep Joomla ali skroz custom varijanta, upeglan, sa nekom čudnom ali ukusnom kombinacijom boja, izbalanisran prosto sija! Probudio sam se vrlo zadovoljan, lep i veliki sajt je bio gotov za tren oka. I za kraj zaključka nema, osim onog da bi baš voleo da sam normalan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top