Main menu

Srbija legalizuje prostituciju!

Najnoviji hit u organizaciji raspevanih musketara SOKOJ, OFPS i PI jasno precizira uvođenje naknade od 3% na na uvoz i prodaju tehničkih uređaja i praznih nosača zvuka, slike i teksta za koje se „može pretpostaviti da će biti korišćeni za umnožavanje“. Vrhunac ekstaze mudrih glavica predstavlja namera da se pomenuti porez naplati retroaktivno dve dine u rikverc. E sad da vam prevedem….

Svima nam je poznata radnja pod nazivom Sviranje Frule i njene varijacije koje  ne označavaju bukvalno značenje, već se bave nešto širim pojmom. Molim muzičare, vrhunske znalce da se ne uvrede ničim iz iznetog, jer se ovo nipošto ne odnosi na njih, već samo na varijacije.

Elem, sama ta frula je svakako nosač, transimiter i svakako služi pre svega za umnožavanje. Samim tim, da bi se budžet pomenutih ustanova dovoljno ubucio, musketari će morati da uvedu poresku kontrolu na svaki oblik umnožavanja i opreme za isto. Tako stižemo i do neminovne legalizacije svakog oblika prostitucije.

Gde je tu problem? Pa i nema možda mnogo problema da nas ne trpaju u isti koš sa frižiderima, pravadajući se tako savršenim i idealno uređenim carinskim deklaracijama. A naravno nijedan Srbin, bloger i tviteraš, kao ni njihove lepše polovine, ne mogu, a da se ne zapitaju, gde naći novce za sve te retroaktivne oralne radnje. Drugo, treba se setiti svih svirki frulica u protekle dve godine!

O kako gi sakam parite

E sad da manemo šalu i da se pitanjem pozabavimo ozbiljno…

Dragi moji zaštitari autorskih prava, jeste li vi bre ljudi normalni?! Ja se izvinjavam ako je ova retroaktivnost produkt mašte srpskih novinara ali retroaktivni harač!? Ako je istina, onda stvarno idejni tvorac, zaslužuje hitnu i besplatnu hospitalizaciju u Palma de Majorci ili nekoj srodnoj ustanovi.

Dalje, kinta je svakako potrebna i mora se uvesti red obezbediti autorima dostojanstveni uslovi rada i funkcionisanja. Osim toga jasno je da smo okruženi zemljama sa manje ili više već uređenim pitanjem koje žvaćem ovde.

Imamo samo jednu vrlo bitnu razliku SOKOJ, OFPS i PI su do skora, po principu APP (Ako Prođe, Prođe..) samostalno tumačili svoja prava i svaka ponaosob uzimala harač, sad je koliko sam upućen stvar uređena, nego ko je od vas odgovarao za samoovlašćenu pljačku i reket malih preduzetnika?

Takođe vašim dosadašnjim radom i aktivnostima stekli smo puno poverenje u vas kao ozbiljno uređene i organizovane institucije. Tako recimo, ako imate ultra mega giga hit, možete zaraditi čak 16.5 dinara na ime vaše zaštite prava autora ultra, mega, giga hita.

Dodatno je dobro poznato da imate apsolutnu kontrolu nad emitovanjem sadržaja na radio stanicama korišćenjem široko dostupnih aplikacija za kontrolu istih. Ček, ček… ili nemate?

Da zaključim…

Poštovana gospodo, molim vas da operete vaše pantalone, povadite ubuđale mrvice iz vaših džepova, pred narod izađete naročito transparentno sa svim podacima i metodama kontrole kojima raspolažete. Ukratko rečeno sredite vaše dvorište i dokažite da možete da ga držite uredno neko vreme.

Zakon ili kako god ste ga već krstili, koji predlažete je neminovnost koja nas svakako čeka ali ga uredite razumno i konsultaciji sa širom stručnom populacijom. Nemojte ga kuvati dve godine u konspirativnoj tajnosti, a onda ga izbaciti kao Hit Meseca pred Novu godinu.

Ako je retroaktivnost istina, a ne fikcija, molim vas pretvorite je u dobru šalu.

Dakle spakujte taj zakončić pod mišku, na jedan duži period poboljšanja i dorada, pa izađite za neko vreme iz svojih uređenih dvorišta, sa zakonom koji će i druge zemlje prepisivati od nas, vi to možete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterGoogle+
Back To Top